8 Kasım 2010 Pazartesi

Bir rica, kitap uğruna

Uzun süredir bloglarla haşır neşir olmama rağmen iyi bir blog yazarı olduğumu söyleyemem. Okuduğum güzel kitaplar, izlediğim güzel filmlerden sonra; ''Bak ama bu unutulmamalı, bilmeyenlere öğretilmeli'' tarzında cümleler kuruyorum ama tembelliğimden midir, yoksa başkalarının bloglarını karıştırmaktan vakit bulamamamdan mıdır bilemiyorum, uzun süredir yazamıyorum.
Ama güzel bir ricam var bu sefer, bunu yazmazsam olmaz dedim.
Kitap severler bilirler kendilerine ait bir kitaplığın olmasını, o kitaplara verilen değeri. Kütüphanelere gittiklerinde de ''Ah burası benim olacaktı'' tarzında cümleleri.. Elime böyle bir fırsat geçti bu aralar. Okul kütüphanesini yenilemeye başladık birkaç arkadaş (evet biz ergen liseliler). Bir okul kütüphanesinde olabilecek hemen hemen her türlü kitap var, Türk klasikleri, dünya edebiyatından klasikler, tarih, coğrafya kitapları... Yaklaşık üç bin kitabımız olmasına rağmen malesef kütüphanemiz terkedilmiş her kütüphanenin çektiği çileyi çekmekte; yeni yazalarımız, şairlerimiz yok. Okul öğrencilerimizin katkılarıyla yaklaşık yüz iki yüz civarı yeni kitap almaya karar verdik bizde. Ricamda burdan itibaren başlıyor. Çok okunmayacağını biliyorum, ama en azından yazımı okuyan arkadaşlar ''bir kütüphanede mutlaka olmalı'' dedikleri kitapları yazarlarsa çok sevinirim.
Ortaya güzel bir şeyler çıkarsa hatta kütüphanenin fotoğraflarını da ekleyebilirim ve tabii ki yeni yazılarımla birlikte :)

3 yorum:

  1. Nazım Hikmet
    Orhan Veli
    Oktay Rıfat
    melih Cevdet Anday
    Cemal Süreya
    İlhan Berk Galile Denizi
    Hilmi Yavuz
    Cevat Çapan Bana Düşlerini Anlat
    Çiğdem Sezer Dünya Tutulması
    Turgut Uyar Şiir kitapları
    Fazıl Hüsnü Dağlarca
    Haydar Ergülen
    Oğuz Atay Külliyatı
    Sabahhattin Ali Külliyatı
    Ahmet Hamdi Tanpınar
    Murat Menteş
    Alper Canıgüz
    Barış Bıçakcı Külliyatı

    YanıtlaSil
  2. Stendhal'in Kırmızı ve Siyah'ı kesinlikle olmalı. Walter Scott'ın Ivanhoe romanı, Dostoyevski olmalı ki zaten vardır, Orhan Pamuk'un Kara Kitap'ı, Swift'in Gülliver'i, Attila İlhan'ın şiir kitapları, Nihat Genç'in Bu Çağın Soylusu adlı romanı, Hasan Ali Toptaş'ın Gölgesizler'i olmalı.

    YanıtlaSil
  3. Klasik ve eski basımlı kitapların çoğu zaten bulunuyor. Yeni, çağdaş edebiyat yaygınlaştırmak amacımız.
    Tavsiyelerinizi dikkate alacağım, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil